Varoitus!

Tämän blogin sisältö saattaa olla haitallista mielenterveydellesi. Blogi sisältää materiaalia, joka saattaa järkyttää lapsia sekä mieleltään herkkiä ja yksinkertaisia lukijoita.

sunnuntai 1. maaliskuuta 2009

Suomessa vähemmän kansanäänestyksiä?

Hesari uutisoi, että Suomessa on vähemmän sitovia kansanäänestyksiä kuin suuressa osassa Euroopan maista. Suomi on kehitysmaa. Esimerkiksi Uruguayssa on enemmän demokratiaa kuin Suomessa.

Jonkun Hesarin toimittajan mielestä tämä oli uutinen.

Moni poliitikko ei näe tarpeelliseksi suoria kansanäänestyksiä.

"Ne ovat turhia, koska eivät ne vaikuttaisi mihinkään päätöksiin kuten eivät asiantuntijalausunnotkaan", sanoo pääministeri Matti Vanhanen. "Päätökset on ennalta tehty ja ne pysyy", hän jatkaa suoraselkäisenä ja nielaisee uuniperunan.

Kansan vaihtoehtoina on nyt äänestää eduskunta- ja kunnallisvaaleissa oikeistoa, oikeistoa, oikeistoa, äärioikeistoa, oikeiston lammasta tai vassareita.

Vassarit eivät kuitenkaan tule kyseeseen, sillä "Nehän on joidenkin säälittävien köyhien puolue enkä minä ole köyhä", perustelee Pentti Nieminen, 1500 eur/kk.

"Kommunistit perrrkele! Kuolema kommunisteille!" jyrisee puolestaan Aarne Juoksu-Hauta, 421 eur/kk.

Kokoomuksen lahjoma Kaiken Oraakkeli Petteri Tärvinen ei kuitenkaan pidä ongelmallisena suoran kansanvallan puuttumista Suomessa.

"Kansalaisten vaikutusmahdollisuudet on vain ymmärretty täysin väärin", Tärvinen argumentoi. "Kyllähän kansalaisilla on nykyään suoraa vaikutusvaltaa vaikka kuinka paljon. He voivat äänestää Kuorosodassa, Big Brotherissa, Idolsissa, Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa ja missikisoissa", Tärvinen puolustelee.

"Demokratiahan on mennyt suorastaan eteenpäin, sillä koskaan ennen ei ole Miss Suomea valittu katsojaäänestyksellä", koodi-Petteri jatkaa. "Kaiken lisäksi äänestää saa niin monta kertaa kuin vain haluaa."

"Viimein valta on kansalla, nyt Sinä valitset Miss Suomen! Äänestä ja vaikuta, vain 99,99 senttiä ääni!" julistaa mtv3 demokraattisia arvoja jylhästi puolustaen.