Varoitus!

Tämän blogin sisältö saattaa olla haitallista mielenterveydellesi. Blogi sisältää materiaalia, joka saattaa järkyttää lapsia sekä mieleltään herkkiä ja yksinkertaisia lukijoita.

tiistai 3. maaliskuuta 2009

Katainen haluaa neuvotella eläkepäätöksestä

Valtiovarain- ja kulissiministeri Jyrki Katainen haluaa kutsua työmarkkinajärjestöt yhteiseen neuvottelupöytään neuvottelemaan eläkepäätöksestä, joka on jo tehty.

"Pitäähän meidän hallituksessa yrittää saada aikaan vaikutelma, ettemme ole tehneet eläkepäätöstä yksin", Katainen perustelee.

"Hallitus on valmis kolmikantaisesti ja rakentavassa hengessä keskustelemaan siitä, millä tavalla työurien pidentämiseen tähtäävä eläkeiän nostaminen toteutetaan", Katainen lupaa. "Vaihtoehtoina on toteuttaa se yhdessä, tai sitten kahdessa vuodessa", Katainen jatkaa.

Sen sijaan pää- ja chewbaccaministeri Matti Vanhasen mielestä kaikenlainen näennäinenkin keskustelu aiheesta on täysin turhaa.

"Päätös on tehty ja se pysyy", Vanhanen linjaa. "Aikajänne alkaa vuonna 2011 ja se on hyvin pitkä. Uskoisin, ettei sellainen muodosta yksilötasolla kohtuutonta rasitetta", Vanhanen irrationalisoi, ikään kuin siirtymäajan pituudella olisi yksilötasolla jotain merkitystä.

Ne, jotka joutuvat olemaan töissä 65-vuotiaaksi asti, voivat aina keventää työrasitettaan ajattelemalla, että no meillähän oli se siirtymäaika vuonna 2011.

"Meillä on hallituksessa yhteinen linja esittää aivan saatanallista idioottia, ellei ole jo valmiiksi sellainen", kommentoi pornoministeri Suvi Linden.