Varoitus!

Tämän blogin sisältö saattaa olla haitallista mielenterveydellesi. Blogi sisältää materiaalia, joka saattaa järkyttää lapsia sekä mieleltään herkkiä ja yksinkertaisia lukijoita.

tiistai 10. maaliskuuta 2009

Kansalaisen käytösopas osa 2

Ohjeita opiskelijalle eli kuinka käyttäydyt opiskelijaruokalassa

1. Etuile jonossa.
Jos jonossa on ihmisen mentävä aukko esimerkiksi siksi, että jonon viimeinen on ottamassa ruokailuvälineitä eikä ole vielä ehtinyt juomapisteelle, etuile tunkemalla itsesi tähän aukkoon. Näin saat nopeammin ruokaa. Ruokailuvälineet voit hakea myöhemmin.

2. Töni ja ahdistele jonossa edellä olevaa.
Töki tarjottimellasi jonossa edellä olevan henkilön tarjotinta. Kurkota ottamaan salaattia jonossa edellä olevan henkilön tarjottimen yli. Näin jono etenee nopeammin, ja saat nopeammin ruokaa.

3. Puhu jonossa kännykkään.
Ruoat saat kätevästi ja nopeasti otettua ja maksutapahtuman hoidettua myös yhdellä kädellä.

4. Valtaa kokonainen pöytä.
Erityisesti ruuhka-aikana juuri Sinulla on oikeus omaan pöytään, olethan Special. Levitä käyttämättömille tuoleille vaatteita ja laukkuja mahdollisimman tilaa vievästi. Jos joku pyytää saada istua vapaalle paikalle, sano: "Mä en millään jaksais siirtää näitä mun kamoja. Voisitsä istuu vaikka tuonne?" ja osoita sormella jotain toista pöytää, jonka vapaat tuolit ovat myös täynnä laukkuja ja vaatteita. Syömisen lopetettuasi jää vielä kaverisi kanssa tunniksi hengaamaan ja varaamaan laukkuinesi kokonaista pöytää. Saathan ravintola Tornissakin syödessäsi aina oman pöydän.

5. Astianpalautuksessa tunge edellä olevan kanssa yhtäaikaa esimerkiksi biojäteastialle. Näin pääset nopeammin pois.

6. Kun palautat astioita tiskikoneeseen, aloita astiakorin täyttäminen etuosasta. Näin säästät aikaa 0,1 sekuntia ja energiaa 0,02 kaloria. Takaosan täyttäminen vaatisi käden siirtämistä 10 cm kauemmas. Jos joku on jo laittanut lautasen korin etuosaan vaikka takaosa on tyhjä, sinäkin saat laittaa. Kun etuosa on täynnä lautasia, takaosa on paljon vaikeampi täyttää ja hihat sotkeutuvat edessä olevien lautasten kastikkeisiin. Täyttämällä etuosan ensin hankaloitat helposti ja kätevästi takana tulevien elämää, hidastat jonon etenemistä ja saat itsellesi elintärkeää vahingoniloa, jonka voimalla jaksat seuraavanakin päivänä tulla opiskelijaruokalaan käyttäytymään mallikkaasti.