Varoitus!

Tämän blogin sisältö saattaa olla haitallista mielenterveydellesi. Blogi sisältää materiaalia, joka saattaa järkyttää lapsia sekä mieleltään herkkiä ja yksinkertaisia lukijoita.

perjantai 6. maaliskuuta 2009

Presidentti uhka parlamentaariselle järjestelmälle

Entinen Suomen dikt... pääministeri ja nykyinen älymystöjohtaja Paavo Lipponen paheksuu demareiden halua säilyttää presidentin valtaoikeudet. Tämän kaltaisista radikaaleista päätöksistä olisi Lipposen mielestä pitänyt ensin keskustella hänen kanssaan.

"Ilman minkäänlaista avointa valmistelua ja ennakkovaroitusta SDP on nyt jättämässä presidentin valtaoikeudet ennalleen", Lipponen päivittelee.

Se, että suoralla kansanäänestyksellä valittavalla presidentillä olisi jotain valtaa, on Lipposen mielestä aivan liian demokraattista ja uhka parlamentaariselle diktatuurille.

SDP on sanonut noudattavansa asiassa kansan tahtoa.

"Hirveää populismia sellainen. Eihän tässä maassa ennenkään ole kansan tahtoa noudatettu", Lipponen tuhahtaa. "Tämä on kuin suoraan populismin määritelmästä: kansaa johdetaan harhaan antamalla sellainen mielikuva, että heidän tahtoaan noudatetaan."

"Kehitellään teorioita, että presidentti olisi muka joku tasapainottava tekijä suhteessa valtioneuvostoon! Naurettava ajatus. Eihän presidentillä ole sellaista valtaa, ja sitäpaitsi se pitää poistaa! Hmm... "

"Tämä on vain kateellisten panettelua, presidenttipeliä, mediapeliä, uusliberalismia ja populismia!" Lipponen jyrisee. "Kaikki ovat minulle kateellisia, koska olen menestynyt pääministeri!" hän huutaa vielä viimeisillä voimillaan ennenkuin uppoaa lopullisesti ristiriitaisuuksien suohon populismin, uusliberalismin, mediapelin ja kateuskorttien sekaan.

Huuhkajan mielestä kansan tahdon noudattaminen on kyllä pahinta populismia ikinä.