Varoitus!

Tämän blogin sisältö saattaa olla haitallista mielenterveydellesi. Blogi sisältää materiaalia, joka saattaa järkyttää lapsia sekä mieleltään herkkiä ja yksinkertaisia lukijoita.

tiistai 17. maaliskuuta 2009

Porissa jopa yli 20 käyttää huumeita

Poliisi on paljastanut huumausaineiden ja lääkkeiden käyttövyyhdin Porissa. Poliisin mukaan kyse on laajamittaisesta ja järjestäytyneestä huumekartellista. Tutkinnan yhteydessä on käynyt ilmi, että tässä 76 000 asukkaan kaupungissa jopa yli 20 ihmistä polttelee silloin tällöin pilveä tai käyttää muita päihteitä.

Kiinni otetut ovat 14-18 -vuotiaita nuoria. Pidätettynä on ollut ainakin kaksitoista pilvenpolttelijaa, yksi kannabiksen kotikasvattaja, kaksi alaikäistä tupakoitsijaa, neljä Buranan käyttäjää, kaksi epäilyttävältä haisevaa tyyppiä sekä yksi kasiluokkalainen Axe Hoco -käyttäjä.

"Se mimmikyttä ihan selvästi fanitti mua", Jape sanoo ja klikkaa suurieleisesti laskuriaan.

Lisäksi on kuulusteltu aivan saatanallisen pahaa kotiviiniä tehtaillutta kahta nuorta. Poliisille heidät oli ilmiantanut rehtori Eeri Teilinen, joka oli kuullut kaapista epäilyttävää pulputusta.

"Arvasin, ettei kyseessä ollut kemian kotitehtävä", rehtori myhäilee. "Olisin itse takavarikoinut viinin, mutta eihän sitä helvetti pystynyt juomaan."

Hiivaoksetuksen arvo olisi katukaupassa ollut ainakin kaksikymppiä.

Huumekartellin huipulta poliisi löysi kotiviljelmän, johon kuului kaksi hamppukasvia sekä lamppu. Lisäksi poliisi takavarikoi "epäilyttävän näköisen kukkaruukun" naapurin mummon ikkunalaudalta. Mummoa ei ole toistaiseksi kuulusteltu, mutta hän aikoo jättää valituskirjelmän taloyhtiön hallitukselle.

Vaatekaapista löydetyn kotiviljelmän nimettömänä pysyttelevä omistaja kiistää kaikki syytteet.

"Siis ne oli koristekäyttöön tarkotettuja! Oikeesti! Mun iskä on lakimies!" hän puolustautuu.

Tutkinnanjohtaja Almi Inton mukaan poliisi käyttää resurssejaan pössyttelijöiden käräyttämiseen siksi, ettei oikeille ongelmille tarvitsisi tehdä mitään.

"No kyllähän meillä olisi tärkeämpääkin tekemistä. Näitä lapsia on vaan paljon helpompi narauttaa kuin oikeita rikollisia. Luodaan mielikuva että me tehdään huumerikollisuudelle jotain", Into selventää.

Johtava sosiaalityöntekijä K. Luomapohja on huolissaan nuorten pössyttelijöiden määrästä.

"Se on iso ongelma, ettei kannabistuotteita mielletä niin vaarallisiksi", Luomapohja harmittelee. "Mutta kannabis todella on vaarallista. Jos polttaa pilveä, luulee olevansa appelsiini ja alkaa viillellä itseään", Luomapohja valistaa.

Poliisi on sittemmin saanut tutkimuksissaan selville, että myös aikuiset käyttävät huumeita.