Varoitus!

Tämän blogin sisältö saattaa olla haitallista mielenterveydellesi. Blogi sisältää materiaalia, joka saattaa järkyttää lapsia sekä mieleltään herkkiä ja yksinkertaisia lukijoita.

lauantai 31. tammikuuta 2009

Sähköisen äänestyksen valitukset hylättiin

Helsingin hallinto-oikeus on hylännyt valitukset sähköisestä äänestyksestä. Sähköisen äänestyksen tekninen toteutus oli tehty ns. päin persettä, minkä seurauksena osa äänistä jäi kokonaan rekisteröitymättä.

Hallinto-oikeuden mukaan se, että muutama prosentti äänistä jäi laskematta, ei ole ongelma ja mahtuu demokratian normaaliin virhemarginaaliin.

"Ei ne [äänestäjät] yleensä edes tiedä mitä haluaa ja muutenkinhan tää homma menee vähän miten sattuu", toteaa Helsingin hallinto-oikeus. "Sitäpaitsi, meillä on yleinen linja että kaikki valitukset hylätään", jatkaa hallinto-oikeus. "Ainahan ne typerät kansalaisaktivistit on urputtamassa jostain ja peräämässä jotain helvetin demokratiaa", halveksuu hallinto-oikeus.

"Öö ai mikä perustuslaki ja yhtäläinen äänioikeus? Jaa, no älä nyt jaksa niin pienistä niuhottaa, vähänkö lapsellista", tuhahtaa hallinto-oikeus. "Muutamasta äänestähän siinä vaan on kyse, ja sitäpaitsi oma moka, jos ei osaa käyttää äänestyslaitetta oikein", jatkaa hallinto-oikeus.

Huuhkaja on hallinto-oikeuden kanssa samoilla linjoilla. Onkin aivan oivallinen idea, että äänestys toteutettaisiin sähköisesti, ja ennen varsinaista äänen rekisteröintiä olisi läpäistävä äänestyskoneen antama älykkyys-, yleissivistys-, mielipide- ja puhallustesti. Vain testin läpäisemällä voisi ansaita itselleen äänioikeuden. Äänestysikärajaa voitaisiin laskea, ja ikäistään kypsemmät 16-vuotiaatkin saisivat äänestää. Testi karsisi pois kaikista idiooteimman kansanosan äänet.

Sähköinen ääni menisi roskiin, jos äänestäjä ei esimerkiksi tietäisi, onko kokoomus vasemmisto- vai oikeistopuolue. Myös väärät vastaukset yksinkertaisiin loogisiin tehtäviin ja mielipidekysymyksiin ohjaisivat äänen /dev/nulliin. Lisäksi ääni hylättäisiin, jos äänestäjä olisi kännissä tai haluaisi äänestää väärää puoluetta.

Näin maailmasta tulisi parempi paikka.

"Btw, vain äänestämällä voit vaikuttaa! Anna äänesi kuuluville! Juuri Sinun äänesi merkitsee!", muistuttaa hallinto-oikeus.