Varoitus!

Tämän blogin sisältö saattaa olla haitallista mielenterveydellesi. Blogi sisältää materiaalia, joka saattaa järkyttää lapsia sekä mieleltään herkkiä ja yksinkertaisia lukijoita.

maanantai 26. tammikuuta 2009

Koulujen ongelmat opettajien syytä

Koulujen ongelmat ovat opettajien syytä, kertoo tuorein tutkimus. Tutkimus nojaa luotettaviin lähteisiin, kuten Hesarin keskustelupalstojen asiantunteviin mielipiteisiin, ja on osa sarjaa, jossa tutkitaan yhteiskunnan epäkohtien syitä. Aiempien tutkimustulosten mukaan mm. joukkoliikenteen rahoitusongelmat ovat pummien syytä ja kuntien huono taloudellinen tilanne opiskelijoiden syytä. Itse asiassa kaikki ongelmat ovat opiskelijoiden syytä. Paitsi ne jotka ovat opettajien ja pummien syytä.

Merkittävimpänä ongelmana pidetään opettajien kykenemättömyyttä estää oppilaiden häiriköintiä sekä törkeää ja joskus jopa väkivaltaista käytöstä. Niin sanottujen Mind Control -taitojen kehittämiseen kiinnitetäänkin nyt opettajankoulutuksessa entistä enemmän huomiota. MC-pätevä opettaja pystyisi paremmin valtaamaan häiritsevästi käyttäytyvän oppilaan ruumiin, kontrolloimaan sitä ja estämään häiriökäyttäytymisen esimerkiksi kieltämällä, kieltämällä kovaäänisesti, kieltämällä kauniisti, kieltämällä rumasti, katsomalla tuimasti tai yksinkertaisesti ajatuksen voimalla.

Ajatuksen voimalla toisen ihmisen kontrollointi onkin tulevaisuuden yksi lupaavimmista kasvatusmetodeista. Professori Howard McWlan Berkeleyn yliopiston telepatian laitokselta kertoo, ettei MC varsinaisesti ole vielä valmis protokolla.

"Me kehitetään sitä koko ajan. Mutta vapaan tahdon kanssa on vielä joitakin ongelmia", McWlan harmittelee.

Monet asiantuntijat ovat sitä mieltä, että vika ei ole koskaan häirikkölapsessa, hänen vanhemmissaan tai resurssien puutteessa, ja vaikka olisikin, se on sitäpaitsi aina opettajan syy.

"Jos oppilas riehuu, se tarkoittaa sitä, että opettaja on epäpätevä. Väkivalta on oire, ja lapset ovat herkkiä haistamaan epäpätevyyden. Eikä ole mikään ihme, jos oppilasparka ahdistuu, kun ei saa tehdä mitä haluaa ja heittää opettajaa pullolla", selvittää Ritva Tyhjäpää Pelastakaa Aivot ry:stä. "Kyllä silloin pitäisi opettajan katsoa peiliin ja miettiä vakavasti ammatin vaihtoa."

Pena, kahden lapsen isä, on samoilla linjoilla Tyhjäpään kanssa.

"On se ny kumma jos ei kahden kiloeuron palkalla kyetä kontrolloimaan 30 murrosikästä moniongelmaista adhd-pentua. Kyllä se on opettajan tehtävä, ja sillon on epäpätevä ja väärällä alalla, jos ei pysty niiden lasten tekemisiä kontrolloimaan. Kyllä ne on nämä kouluammuskelut ja kaikki, opettajien syytä. Mä istuin ite peruskoulussa vuonna 65 ja mulla on lapsia, kyllä mä tiedän miten se opettajan homma kuuluu tehdä", Putkimies Pena julistaa.

Kaukana menneisyydessä ovat ne ajat, jolloin opettajan tehtävä oli - no - opettaa.

"Will somebody think of the children!", muistuttaa Tyhjäpää.