Varoitus!

Tämän blogin sisältö saattaa olla haitallista mielenterveydellesi. Blogi sisältää materiaalia, joka saattaa järkyttää lapsia sekä mieleltään herkkiä ja yksinkertaisia lukijoita.

maanantai 23. helmikuuta 2009

Kiistomaanantai

23. helmikuuta on julistettu viralliseksi kiistomaanantaiksi. Kiistomaanantaina kuuluu KIISTÄÄ KAIKKI.

Huhujen mukaan taustalla ovat paitsi Lex Nokian painostusväitteisiin liittyvät kiistämiset, myös Keravan koulun oppilaiden tietokoneiden näytön reaaliaikaisen valvomisen kiistäminen.

Keravan tietohallintopäällikön ja koulun rehtorin mukaan "Mitään valvontaa ei ole koskaan ollutkaan, koska sehän olisi laitonta eikä sellaista saa tehdä. Valvonta on kuitenkin toiminut hyvin emmekä näe siinä mitään ongelmaa."

Opetusneuvos Jori Kaivisto huomauttaa, ettei ole "koskaan kuullut, että missään kouluissa luettaisiin oppilaiden sähköpostiviestejä. Tämä on vankkumaton todiste siitä, että näin ei ole koskaan tapahtunut eikä tapahdu", Kaivisto päättelee aukottomasti. "Sitäpaitsi, ketään kiinnosta mitkään irc-galleriat", Kaivisto jatkaa. "Ite käytän facebookkia."

Oppilaille tietokoneella näkyvä viesti valvonnasta kertoo näin:

Tämän työaseman käyttöä valvotaan. Ylläpito voi seurata näytön kuvaa reaaliajassa.

Tietohallintopäällikkö Sari Ainion mukaan "No jos sen nyt lukee kirjaimellisesti, niin onhan se vähän harhaanjohtava ja ehkä pikkuisen virheellinen ja huomattavan liioitteleva, kun otetaan huomioon että sen työaseman käyttöä ei valvota eikä ylläpito voi seurata näytön kuvaa reaaliajassa, koska se olisi laitonta."

Koulutusjohtaja Liina Tarssonin mukaan näytöllä oli vanha teksti.

"Teksti on jäänyt ajalta, jolloin koneita vielä oikeasti valvottiin... eikun siis tarkoitan jolloin valvonta oli laillista... eiku öh, no siis se oli vaan vanha teksti, okei?" Tarsson puolustautuu. "Anyway, perusteeton uhkailu laittomilla toimilla on toiminut helvetin hyvin", Tarsson kiteyttää. "Tietämättömät lapset uskoo mitä vaan."