Varoitus!

Tämän blogin sisältö saattaa olla haitallista mielenterveydellesi. Blogi sisältää materiaalia, joka saattaa järkyttää lapsia sekä mieleltään herkkiä ja yksinkertaisia lukijoita.

keskiviikko 14. lokakuuta 2009

Uusi vaalirahalaki mullistaa demokratian

Istuttuaan kaksi vuotta kahvilla Lauri Tarastin vaalirahatyöryhmä on päätynyt aivan räjäyttävän mullistavaan ehdotukseen uudesta Euroopan tiukimmasta vaalirahalaista, joka puhdistaa demokratian, palauttaa luottamuksen päättäjiin ja jättää enää 24 porsaanreikää korruptiolle entisen 26:n sijaan.

Mm. Vihreiden Tuija Braxin mielestä tämä on huomattava parannus entiseen.

Brax iloitsee, että 2000 euron ilmoitusrajan ansiosta on nyt nähtävä vähän enemmän vaivaa lahjonnan pimittämiseksi ja pilkottava korruptiosummat pieniin palasiin. Tämä karsii pois kaikista tolloimmat lahjojat.

"Me ollaan muuten hallituksessa, LOL", huomauttaa Brax, räpyttelee silmiään vakuudeksi ja hymyilee kuin fuusioreaktori.

Osa suurta vaalirahalakiuudistusta on reaaliaikainen, kerran kuussa päivitettävä lahjoitusten internet-rekisteri. Työryhmä on aivan erityisen ylpeä kiistellystä vaalirahakatosta, joka on niin korkea, ettei se oikeastaan vaikuta kenenkään vaalibudjettiin millään lailla.

Lisäksi vaalirahalain rikkomisesta seuraa nyt ihan oikea rangaistus eli nuhtelu ja sakoilla uhkailu, eikä eduskunnan kahviosta myydä rikokseen syyllistyneelle munkkia ainakaan kahteen vuorokauteen.

Suomen tulevaisuuden toivo, partiojohtaja Matti "lainkuuliaisena miehenä en kommentoi mokiani" Vanhanen pitää tärkeänä, että vaalirahalaki valmistuu mahdollisimman nopeasti, jotta hallitus vaikuttaisi yksimieliseltä ja toimintakykyiseltä.

"Tärkeää ei ole lain sisältö tai se, muuttaako se mitään", valistaa Vanhanen ja jatkaa seminaarilippujen myymistä luennolleen aiheesta Nuoruuteni Vanhas-säätiössä sekä uusklassiset kusetustekniikat erikoishintaan 1999 euroa.