Varoitus!

Tämän blogin sisältö saattaa olla haitallista mielenterveydellesi. Blogi sisältää materiaalia, joka saattaa järkyttää lapsia sekä mieleltään herkkiä ja yksinkertaisia lukijoita.

maanantai 5. lokakuuta 2009

Blogit uhkaavat demokratiaa

Kauppakorkeakoulun suurtalouskokki Liisa Uusitalo kirjoittaa Helsingin Sanomissa, että demokratia on vaarassa. Ei siksi, että Arkadianmäellä istuvat edustajamme ovat läpimätiä, vaan siksi, että siitä kerrotaan lehdissä. Uusitalo kutsuu tätä uutisointia huomiojulkisuudeksi.*

Paha huomiojulkisuus haittaa hallituksen ja eduskunnan työskentelyä, koska primitiivinen ja verenhimoinen kansa haluaa päitä vadille.

Uusitalon mielestä vääristynyt tieto julkisuudessa on blogien ja internetin syytä. Samanmielisten yhteisöt internetissä tappavat rakentavan keskustelun siitä, pitäisikö demokratiassa olla korruptiota vai ei - ja tulisiko sillä olla jotain seuraamuksia.

Blogeissa häikäilemättä vääristellään, liioitellaan ja ilmaistaan mielipiteitä, mikä harhaanjohtaa mediakritiikitöntä ja vähän jälkeenjäänyttä lukijaa, joka ei ymmärrä, että kaikki blogeissa kirjoitettu ei ole aivan totta.

Tässä vaiheessa Huuhkaja haluaa lähettää terveisiä kaikille kolmelle lukijalleen!

Lisäksi Huuhkaja joko kiistää tai ei kiistä jyrkästi edellä mainitut väitteet vääristelystä, pikemminkin päinvastoin. Huuhkajalla ei ole siitä selkeää muistikuvaa, ja ainakin pitäisi saada vähän lisää tarkennuksia kysymykseen ja faktoja pöytään että voisi puolustautua. Tämä on sitäpaitsi maan tapa, eikä Huuhkaja voi kantaa vastuuta kaikkien muiden blogeista!

*) Huomiojulkisuus eroaa tavallisesta julkisuudesta siten, että julkisuuden kohde on myös huomion kohteena.