Varoitus!

Tämän blogin sisältö saattaa olla haitallista mielenterveydellesi. Blogi sisältää materiaalia, joka saattaa järkyttää lapsia sekä mieleltään herkkiä ja yksinkertaisia lukijoita.

torstai 25. joulukuuta 2008

Kuinka olet hyvä kristitty

Suomalaisen luterilaisuuden peruspilareita

1. Älä valita. Ole aina tyytyväinen siihen mitä sinulla on, sillä asiat voisivat aina olla huonommin. Jossain muualla asiat ovat aina huonommin. Tällä logiikalla kehitystä ei koskaan tapahdu, mutta se ei haittaa, sillä lunastat itsellesi taivaspaikan olemalla kiitollinen ja nöyrä. Ole hiljaa, syö puurosi ja ajattele Afrikan nälkäisiä lapsia.

2. Ole marttyyri. Ole uhri. Kärsi. Mitä enemmän kärsit, sitä varmemmin lunastat itsellesi taivaspaikan. Uhraudu muiden hyväksi. Ei ole väliä, onko uhrautumisestasi muille enemmän haittaa kuin hyötyä, pääasia, että lunastat itsellesi taivaspaikan uhrautumalla. Alistu kaikenlaiseen kiusaamiseen, sortamiseen, riistoon ja hyväksikäyttöön. Tee koko ajan kaikille selväksi, miten paljon kärsit ja uhraudut. Ole jeesus.

3. Tee työtä. Tee työtä riippumatta työehdoista, työolosuhteista tai palkasta. Tee työtä, vaikka olisit sairas. Älä koskaan pidä sairaslomaa. Raada jatkuvasti myös kotona. Työ on ihmiselon tarkoitus ja täyttymys. Kun olet päässyt eläkkeelle, voit rauhassa kuolla pois yhteiskuntaa rasittamasta, mielellään johonkin ammattitautiin tai vuosikymmeniä jatkuneeseen ylirasitukseen. Ole kiitollinen, että saat tehdä työtä. Mitä enemmän raadat, sitä varmemmin lunastat itsellesi taivaspaikan.

Huuhkaja toivottaa kaikille kristillistä Joulua ja työntäytteistä uutta vuotta!