Varoitus!

Tämän blogin sisältö saattaa olla haitallista mielenterveydellesi. Blogi sisältää materiaalia, joka saattaa järkyttää lapsia sekä mieleltään herkkiä ja yksinkertaisia lukijoita.

maanantai 15. joulukuuta 2008

Kansalaisen käytösopas osa 1

Kuinka toimit joukkoliikenteessä ja ahtailla jalankulkuväylillä

Näin jouluruuhkien aikaan on hyvä palauttaa mieleen joitakin käyttäytymissääntöjä. Huuhkaja on koonnut tähän muutamia perusasioita, joita noudattamalla teemme kaikkien elämästä sujuvampaa ja mukavampaa.

1. Junan, metron tai raitiovaunun saapuessa mene oven eteen seisomaan, niin että tukit kulkuväylän liikennevälineestä poistuvilta. Tämä ei kuitenkaan haittaa, sillä on tärkeämpää, että sinä pääset ensimmäisenä sisään. Näin pääset nopeammin perille.

2. Hitaasti liikkuvana änkeä ensimmäiseksi ovesta ulos. Näin muodostat pullonkaulan ovelle, ja liikennevälineen tyhjeneminen kestää kauemmin. Tämä ei kuitenkaan haittaa, sillä on tärkeämpää, että sinä pääset ensimmäisenä ulos. Näin pääset nopeammin perille.

3. Ovesta poistuttaessa ja muissa jonotustilanteissa töni edellä olevaa ja tunge häneen aivan kiinni, vaikka takana olisi tilaa. Näin pääset nopeammin perille.

4. Ovesta mentyäsi jää välittömästi seisoskelemaan paikallesi niin, että tukit oviaukon. Näin pystyt rauhassa harkitsemaan, mihin menisit istumaan tai mihin suuntaan ottaisit ensimmäiset viisi askelta. Niinkin tärkeää päätöstä ei ole syytä tehdä hätiköidysti. Huuhkaja suosittelee kokeilemaan tätä erityisesti rullaportaiden loppupäässä, jolloin takana tulevat joutuvat pulaan, mikä on hauskaa.

5. Liikennevälineen saapuessa kävele pysäkillä takaperin. Muut ihmiset joutuvat väistelemään sinua, mikä on hauskaa.

6. Suomessa on oikeanpuoleinen liikenne. Oikeanpuoleinen liikenne on kuitenkin aivan liian tylsää, ennalta-arvattavaa ja sujuvaa, eikä se aina edes palvele juuri sinun nenän päähän ulottuvia tarkoitusperiäsi. Jalankulkuväylillä kulje aina itsepintaisesti sisäkaarteessa, vaikka se olisikin vastaantulevien kaista, sillä se on sinulle lyhin reitti. Näin pääset nopeammin perille. Tästä aiheutuu myös törmäyksiä ja muut ihmiset joutuvat kiertämään sinut, mikä on hauskaa.

7. Kulje keskellä väylää vaappuen puolelta toiselle niin että tukit koko väylän. Jos muita ihmisiä kulkee samaan suuntaan kuin sinä, muista kulkea heidän kanssaan rivissä, niin että vastaantulevalle liikenteelle ei jää kaistaa. Näin kuuluu menetellä, koska Suomessa on demokratia ja enemmistö jyrää. Näin pääset nopeammin perille, ja lisäksi se on hauskaa ja oikein niille typerille anarkisteille, jotka yrittävät kulkea vastavirtaan.

Huuhkaja toivottaa iloista joulunodotusmieltä ja stressittömiä joukkoliikennehetkiä kaikille!