Varoitus!

Tämän blogin sisältö saattaa olla haitallista mielenterveydellesi. Blogi sisältää materiaalia, joka saattaa järkyttää lapsia sekä mieleltään herkkiä ja yksinkertaisia lukijoita.

sunnuntai 12. huhtikuuta 2009

Fortum säästää

Energiayhtiö Fortum varautuu talouskasvun hiipumiseen tiukalla säästöohjelmalla "kuten kaikki muutkin", vaikka varsinaista tarvetta säästötoimille ei vielä olekaan.

"Teemme oman osuutemme laumapaniikkisäästötoimenpiteistä ja kannamme näin kortemme kekoon laman syöksykierteen toteuttamiseksi", kertoo Fortumin Lilli I. E. Maksu, palkka 50 000 euroa. "Näyttää siltä, että tänä vuonna yhtiömme kasvu ei olekaan enää eksponentiaalista, joten asialle täytyy tehdä jotain."

Tiukan säästöohjelman mukaan uusia paperiklemmareita ei enää osteta eikä kesätyöntekijöitä palkata. Näillä toimenpiteillä saavutettavien säästöjen suuruutta ei ole laskettu, mutta "ne on varmaankin aika paljon", arvioi Liiaksi Mulle, palkka 69000 euroa. Myös ala-aulan vahtimestari Lika L. Lemuisi, palkka 1500 euroa, irtisanotaan, lomautetaan irtisanomisajaksi ja palvelu ulkoistetaan henkilöstövuokrausfirma Orjatyövoima Oy:lle.

Fortumin nykyinen toimitusjohtaja Ile Lasku-Ilmi, palkka 72000 euroa, kannustuspalkkio 260 000 euroa, siirretään optio-, palkkio- ja eläkekohun takia muihin erityistehtäviin, kunnes hän ryhtyy vuoden lopussa nauttimaan 40 000 euron eläkettä. A. Kilisi-Mullen mukaan Lasku-Ilmin uudet tehtävät painottuvat lähinnä "kynien järjestelyyn itäsiivessä".

Lasku-Ilmin tilalle uudeksi toimitusjohtajaksi palkataan Kaleius Milli. Yleisestä paheksunnasta viisastunut Fortum on asettanut uuden toimitusjohtajan lähtöpalkan hieman kohtuullisemmalle tasolle, 70 000 euroon kuukaudessa.

Sauli L. I. Kelmi ja Imu Lie Kallis yhtiön hallituksesta puolustavat johtajien kovia palkkioita yhtiön tuloksen kasvattamiseksi.

"Kannustimet ovat välttämättömiä, jotta johtajamme motivoituvat jatkossakin riistämään duunareita ja asiakkaita", Kelmi valistaa.

"Ei se ole tyhmä joka pyytää vaan joka maksaa", honottaa Lim Likasielu itsetyytyväisenä. Viisauteen yhtyvät myös Suomen Ruokamonopoli Oy, Riistovuokranantajat Oy sekä lääketeollisuus.

"Mistä näitä senttejä oikein tulee?" kysyy Kal-El Miilius-planeetalta.